søndag den 10. marts 2013

Lækre kokoskiks med chokolade overtræk


Mmm...chokoladekiks - lige noget for mig! :-)
Det er også et supergodt alternativ til andre kiks og kager, du kan f.eks. skifte sukker ud med naturligt sødemiddel (fås i helsekostforretninger) i sukkerform. Det er lidt dyrt, men man skal ikke bruge særligt meget til disse kiks. Det gode ved dette naturlige sødemiddel, er at det ikke indeholder noget som helst kemisk eller unaturligt, for eksempel er der Stevia, som er taget direkte fra en plante ( det er godt nok dråber), men man kan altså også få helt naturligt sødemiddel i sukkerform, som jeg har anvendt her (Sukrin).
Ja, og så har jeg anvendt mørk chokolade ( med appelsinsmag) i stedet for lys mælkechokolade, så lige pludselig kan man godt tillade sig at spise dem, da man anbefaler et stykke mørk chokolade om dagen. Så det er bare om at komme igang - de er også super nemme, så der er ingen god undskyldning! :-)
Du får opskriften lige her:

Kokoskiks med mørk chokoladeovertræk

 

Ca. 30 stk.

·         50 g. kokosmel (ca. 1 ½ dl)

·         100 g. smør

·         200 g. hvedemel (ca. 3 ½ dl.)

·         ½ tsk. fint salt

·         40 g. sukker (ca. ½ dl) du kan også anvende naturligt sødemidde f.eks.  Sukrin ( samme mængde)

·         1 tsk. bagepulver

·         1 æg

·         1 – 1 ½ spsk. Vand

·          En hel plade mørk chokolade

Tænd ovnen på 200 grader.

Smuldr smørret i hvedemelet  og tilsæt kokosmel, salt, sukker og bagepulver. Pisk ægget sammen med vand, og brug det til at samle dejen med. Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud til ca. ½ centimeters tykkelse. Stik dejen ud i runde glas eller sjove finurlige former, og læg dem på en bageplade.

Bag kiksene i ca. 12 minutter, eller til de bliver gyldenbrune.

Når kagerne er taget ud på ovnen og lagt på en rist, kan du begynde at smelte den mørke chokolade i vandbad (vigtigt: ikke ved for høj varme, da den så kan gryne, eller blive grå i overfladen). Når chokoladen er smeltet til en dejlig flydende konsistens, kan du enten pensle eller dyppe kiksene, så de er godt pakket ind i chokolade. læg kiksene på et fad, og lad chokoladen størkne.

Vupti, så har du de lækreste små fætre!

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!