Mmm...chokoladekiks - lige noget for mig! :-)
Det er også et supergodt alternativ til andre kiks og kager, du kan f.eks. skifte sukker ud med naturligt sødemiddel (fås i helsekostforretninger) i sukkerform. Det er lidt dyrt, men man skal ikke bruge særligt meget til disse kiks. Det gode ved dette naturlige sødemiddel, er at det ikke indeholder noget som helst kemisk eller unaturligt, for eksempel er der Stevia, som er taget direkte fra en plante ( det er godt nok dråber), men man kan altså også få helt naturligt sødemiddel i sukkerform, som jeg har anvendt her (Sukrin).
Ja, og så har jeg anvendt mørk chokolade ( med appelsinsmag) i stedet for lys mælkechokolade, så lige pludselig kan man godt tillade sig at spise dem, da man anbefaler et stykke mørk chokolade om dagen. Så det er bare om at komme igang - de er også super nemme, så der er ingen god undskyldning! :-)
Du får opskriften lige her:
Kokoskiks med mørk chokoladeovertræk
Ca. 30 stk.
·
50 g. kokosmel (ca. 1 ½ dl)
·
100 g. smør
·
200 g. hvedemel (ca. 3 ½ dl.)
·
½ tsk. fint salt
·
40 g. sukker (ca. ½ dl) du kan også anvende
naturligt sødemidde f.eks. Sukrin (
samme mængde)
·
1 tsk. bagepulver
·
1 æg
·
1 – 1 ½ spsk. Vand
·
En hel
plade mørk chokolade
Tænd ovnen på 200 grader.
Smuldr smørret i hvedemelet og tilsæt kokosmel, salt, sukker og
bagepulver. Pisk ægget sammen med vand, og brug det til at samle dejen med. Drys
lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud til ca. ½ centimeters tykkelse. Stik dejen
ud i runde glas eller sjove finurlige former, og læg dem på en bageplade.
Bag kiksene i ca. 12 minutter, eller til de bliver
gyldenbrune.
Når kagerne er taget ud på ovnen og lagt på en rist, kan du
begynde at smelte den mørke chokolade i vandbad (vigtigt: ikke ved for høj
varme, da den så kan gryne, eller blive grå i overfladen). Når chokoladen er
smeltet til en dejlig flydende konsistens, kan du enten pensle eller dyppe kiksene,
så de er godt pakket ind i chokolade. læg kiksene på et fad, og lad chokoladen
størkne.
Vupti, så har du de lækreste små fætre!


Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!