søndag den 6. oktober 2013

Pandekagekage

I dag fik jeg noget helt specielt til morgenmad, som man nok kan gætte hvad er, hvis man ser på overskriften - pandekagekage. Ja, det er ikke tit, man hører om pandekagekager! Men det er en stor fejltagelse, for det er jo en ret vidunderlig kage, og det er også ret vidunderligt at spise det til morgenmad!
Så denne opskrift på pandekagekage udgiver jeg i håb om, at den også vil bringe glæde til alle andre. Måske kunne man lave den som en overraskelse til familien en weekendmorgen, hvis man, lige som jeg, vågner flere timer tidligere end resten af familien.

Pandekagekage med kærlighed:

Til pandekagerne:

100 gram hvedemel
100 gram fuldkornshvedemel
1/2 tsk revet citronskal
3 æg
3 1/2 -4 dl mælk
3 spsk vand
knsp. vanillepulver
fedtstof til panden (evt. kokosolie eller smør)

Til mellem lagene:

1/2 L skyr
1- 1 1/2 moden banan (alt efter hvor sød man ønsker den)
vanillepulver

frugt skåret i små tern
kokosmel

Til pynt:

granatæblekerner
ahornsirup

Sådan gør du:

Bland alle de våde ingredienser sammen til pandekagerne og tilsæt derefter de tørre. Pisk eller blend til en ensartet masse. Lad pandekagedejen stå på køl i 30 minutter.

Lav imens skyrcremen. Bland skyr, banan og vanillepulver sammen og blend det ensartet.

Når pandekagerne har stået på køl i 30 minutter, laves alle pandekagerne.

Start med at lægge en pandekage på et fad, smør ca. 1 spsk skyrcreme ud på pandekagen, drys med frugt og kokosmel. Læg en ny pandekage ovenpå og gentag, indtil pandekagekagen har den ønskede højde. Slut af med at smøre et lag skyrcreme på, drys med granatæblekerner og hæld ahornsirup over. Sæt på køl, indtil den skal spises eller server med det samme. 

 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!