lørdag den 23. november 2013

Kardemommeboller

Disse boller er en mere hverdagsagtig version på de klassiske fødselsdagsboller, som nok er lige lovligt kage-agtige til frokostboller, men det betyder vel ikke, at man ikke må få gode boller med i madpakken? Så nu kommer jeg med et kvalificeret bud på, en lidt mere hverdags-agtig kardemommebolle. Prøv dem og nyd dem! Jeg har taget udgangspunkt i en grundopskrift, som jeg har ændret på, så den passer til kardemommebollerne - og I vil nok også opleve, at jeg kommer med opskrifter på brød, som har nogenlunde samme mængde ingredienser, hvor jeg også har taget udgangspunkt i min grundopskrift.

Ca. 12 stk.

25 gram gær
4 dl lunken vand
1 dl yoghurt naturel
cirka 300 gram hvedemel
cirka 200 gram fuldkornshvedemel
cirka 100 gram hvid hvede (eller 100 gram fuldkornshvedemel)
1/2 tsk salt
1 tsk sirup/flydende honning
1 1/2 tsk stødt kardemomme

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt resten af ingredinserne. Rør godt rundt, men du skal ikke ned og ælte for meget med hænderne.
Lad dejen stå til hævning i 2-3 timer.
Tænd ovnen på 275 grader og form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne bage i 8 min. (der en denne høje temperatur for at give bollerne en sprød skorpe), skru dernæst ned på 225 grader og lad bollerne bage i cirka 10 min., til de er gennembagte. Lad bollerne køle af på en rist og opbevar dem i en lufttæt pose.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!