Ca. 12 stk.
25 gram gær
4 dl lunken vand
1 dl yoghurt naturel
cirka 300 gram hvedemel
cirka 200 gram fuldkornshvedemel
cirka 100 gram hvid hvede (eller 100 gram fuldkornshvedemel)
1/2 tsk salt
1 tsk sirup/flydende honning
1 1/2 tsk stødt kardemomme
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt resten af ingredinserne. Rør godt rundt, men du skal ikke ned og ælte for meget med hænderne.
Lad dejen stå til hævning i 2-3 timer.
Tænd ovnen på 275 grader og form bollerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne bage i 8 min. (der en denne høje temperatur for at give bollerne en sprød skorpe), skru dernæst ned på 225 grader og lad bollerne bage i cirka 10 min., til de er gennembagte. Lad bollerne køle af på en rist og opbevar dem i en lufttæt pose.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!