lørdag den 4. januar 2014

Når-man-pludselig-vil-være-sund-grøntsagsret




Måske kender du det? Man har haft ferie og været til masser af komsammener, hvor der er blevet serveret den ene lækre kage efter den anden, og man har nydt det! Men når man så vender tilbage til den hektiske hverdag (har faktisk stadig ferie, så jeg kan vist ikke helt sige, jeg er vendt tilbage til hverdagen endnu haha!), har jeg som regel en meget foruroligende trang til grøntsager og i det hele taget at spise sundt. Efter hvad jeg har hørt, er det nu alligevel ikke helt unormalt at ty til det sunde efter en tid, hvor man måske ikke udelukkende har spist grøntsager. Det er jule-og-nytårstiden jeg snakker om. Når det sidste kalenderblad for 2013 er vendt og et spritnyt år venter på at blive fyldt ud, får jeg altid en næsten euforisk følelse af at fylde det nye år med kæmpe idéer, store beslutninger og nervepirrende oplevelser. Jeg tror nu de fleste, føler en lille lykke blomstre op, når man nu sådan er så heldig at have et helt nyt år rådighed.
Jeg hører dog de fleste komme med bemærkning om, at deres nytårsfortsæt i længden ikke holder, så de ikke gør i det mere. Og for de fleste er det nok også den kolde sandhed. Men måske er det fordi, der er kommet et forkert syn på det at lave nytårsfortsæt. Det er jo muligt selv at fortolke dette ord på sine egen måder. For mig handler nytårsfortsæt om at udfordre sig selv på nogle punkter og niveauer, hvor det er muligt, og hvor man føler en interesse i forbedre, udforske eller opleve det. Jeg synes, mange sætter nytårsfortsæt, hvor det handler om at følge med tidens tendenser eller hvad man burde gøre mere af eller gøre bedre. Jeg har derfor sat nytårs fortsæt, som handler om ting, som jeg gerne vil have bedre tid til i det nye år, eller som er blevet forsømt i det forgangne år. Jeg er ikke helt færdig med mine nytårsfortæt endnu, men jeg har to, og i løbet af de næste uger vil listen formentlig blive fuldendt. Jeg vil nemlig udforske det at tage billeder mere, da det er noget mit hjerte har taget til sig med den største glæde. Og så vil jeg læse mindst 10 bøger i år 2014, da læseriet er blevet forsømt i det forgangne år, hvilket skyldes at jeg simpelthen ikke vidste, hvad jeg skulle læse.

Nå, det blev vist en meget kringlet vej til den opskrift, jeg egentlig ville give. Min egentlige pointe (som blev snørklet meget sammen) var, at denne ret er til de dage, hvor man har lyst til at føle sig sund og kan sig,e at man har spist grøntsager til aftensmaden. Man kan enten vælge at holde retten vegetarisk eller at tilsætte noget kød som f.eks. stegt kylling eller lidt oksekød. Jeg spiste retten vegetarisk og tilsatte derfor parmesanost, som alternativ til kød.

Ingredienser:
2- 3 personer

1 hel groftrevet squash
3/4 rød peberfrugt groft hakket
3 gulerødder skåret i skiver
cirka 2 dl. spidskål, revet
 1/2 dl madlavningsfløde
350-450 gram pasta (efter behag)
cirka 2 dl vand til pastaen
salt og peber
parmesanost

Sådan gør du:

skru op for blusset og steg alle grøntsagerne ved middel varme.
Kog pastaen på samme tid.
Lad grøntsagerne stå ved middelvarme og rør jævnligt rundt i grøntsagerne, indtil de er bløde. Tilsæt fløden, og lad det hele stå i nogle minutter. Smag til med salt og peber. Variér evt. selv med krydderier.
 Server pasta og grøntsager sammen og riv parmesanost over. Mmmm....





 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!