Når det er ferie, hører der sig også lidt ekstra sødt til ganen. Det formår denne kringle på smukkeste vis, som min kære mormor har introduceret for mig. Ja, faktisk er det den bedste kringle, jeg har smagt, og det gode ved denne opskrift er, at der kommer fire "stænger" ud af opskrifter, så man kan sagtens fryse den ned og tage den op, når den søde tand uanmeldt kommer på besøg, eller når man har gæster. Opskriften er dejligt nem, men kræver at man har tid til, at dejen kan hæve osv. Lov mig al lav den, I vil ikke fortryde det!
4 stk.
Kringle dejen:
2 dl lunken vand
1 pk gær
3 æg
3 spsk sukker
3/4 pund margarine/smør (den sidste fjerdedel skal bruges til remoncen)
450 g hvedemel
rosiner efter behov
æg til pensling
hakkede mandler efter behov
sukker eft
er behov
vand, gær, æg, sukker og margarine hældes op i en skål uden at blive blandet sammen, da gæren skal have lov at arbejde selv i 20 minutter, hvis det er sommer og varmt eller lidt længere.
Efter hæve tiden hældes melet i skålen, og det hele blandes. Brug rigeligt med mel på hænderne. Derefter stilles dejen til hævning tildækket i 30 minutter.
Kringledejen hældes ud på bordet og samles lidt, men den må ikke æltes. Rul dejen ud til en stor firkant på størrelse med en bageplade. Skær firkanten ud i fire lige store aflange stykker og smør remoncen på. Drys med rosiner. Fold først den ene side af kringlen op og dernæst den anden ovenpå og luk den tæt, da dejen sprænger op i ovnen, så remoncen kan flyde ud.
Bær kringlerne over på en beklædt bageplade. Lad kringlerne hæve i 20 minutter, eventuelt imens ovnen bliver varm. Til sidst pensles kringlerne med æg og drysses med sukker og hakkede mandler. Bag kringlerne ved 225 grader i 4 minutter og dernæst ved 200 grader 4 minutter.
Remoncen:
1/4 pund margarine/smør
225 g sukker
Margarinen blandes med sukkeret, men det må ikke æltes. Det skal blive til en glat masse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!