torsdag den 5. juni 2014

Sommer (+ opskrift på bananiskager)



Så blev det sommer. Om lidt mere end tre uger siger kalenderen for  mit vedkommende sommerferie. Åh, hvor bliver det dejligt! Jeg er kommet helskindet igennem maj måneds hektiske uger. De skriftlige eksamener gik, som de skulle, praktikugen var enormt spændende (mere om den senere), konfirmationer, fødselsdag m.m. har budt på mange dejlige stunder med rare mennesker, og jeg mangler nu kun fremlæggelsen fra projektugen, hvor jeg i øvrigt havde om kvindekroppens idealer, og de mundtlige prøver, som ligger i de sidste to uger. Oven i købet føles det ikke længere som, at jeg behøver flere timer i døgnet, idet de sidste fire uger inden sommerferien på min skole betyder, at skemaet bliver brudt op, og jeg i stedet har såkaldt "fagdage", dvs. en hel dag med fysik, engelsk, tysk o.lign. Disse fagdage betyder, at jeg HVER dag har fri klokken 12.45! Hvor heldig har man lov at være? De "ekstra" timer har budt på hygge med mine søskende, mere tid og overskud med vennerne og afslapning i langt højere grad.















Jeg må erkende, at jeg har været ualmindeligt heldig med, at det gode vejr netop har meldt sin ankomst, efter jeg har fået tidligere fri. Vejret har i sin sande betydning været sommervejr, og jeg har allerede været ude at bade adskillige gange, spist på terrassen, haft solbriller på, blevet brun og holdt picnic på stranden. På sådanne sommerdage (som vi krydser fingre for, vil holde ved resten af sommermånederne) er der ikke noget så godt som en kold, læskende is. Isen på dette billede lavede jeg sidste år i sommerferien og passer derfor perfekt til denne årstid.

Tre mellemstore iskager
  • 2 modne bananer
  • 3 skiver æble
  • 1 stk mørk chokolade
  • 10 mandler
  • 3 spsk vanilje eller naturel yoghurt
Skær bananerne i skiver, og mos dem godt. Rør det rundt med yoghurten. Skær æbleskiverne og chokoladen i små tern og bland det i bananmosen. Hæld massen ned i tre muffin forme og pynt med grofthakkede mandler. Sæt is-kagerne på køl i min. 3 timer.

Tip: når iskagen skal serveres, kan det være en god idé at lade kagerne tø, inden de skal spises, og evt. skære dem ud i små mundrette stykker.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!