tirsdag den 2. december 2014

3. december


Én af de obligatoriske julekager i min optik er min mormors formkager. Mums, kan jeg fortælle jer! Når jeg visualiserer hele bagningsprocessen for mig selv, forekommer det mig en smule magisk, for portionen er enormt stor, så man får fyldt en ordentlig kagedåse op. Kagerne kan selvsagt stikkes ud i snemænd, julemænd, stjerner og hjerter eller som pebernødder.

Det skal du bruge:
  • 250 gram margarine
  • 200 gram sukker ( 150 gram hvis der skal glasur ovenpå)
  • 1 æg
  • 2 spsk mælk
  • 500 gram mel
  • 1 tsk hjortetaksalt
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser og bag dem ved 200 grader i 6 minutter, til de er brune i kanterne.

Tip: Lav evt. halv portion, da der kommer ret mange kager.

Denne opskrift er en, som vi prøvede kræfter med i år. Den er fyldt med julede krydderier og er en rigtig dejlig spise. Hold dog øje med, at de ikke får for meget i ovnen, da de så bliver ret hårde.

Det skal du bruge:
  • 2.5  dl. kærnemælk
  •  1.5  tsk. natron
  • 350  g. dansk honning
  • 180  g. brun farin
  • 2  tsk. stødt kanel
  •  2  tsk. stødt ingefær
  • 1  tsk. stødt kardemomme
  • 1  tsk. stødte nelliker
  • 2  store æg
  •  revet skal af en usprøjtet appelsin 200  g
  • 550  g. hvedemel 1.5  tsk. bagepulver
Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150°.

Bland kærnemælk og natron i en en skål (det hæver). Varm honning og brun farin op til det er godt blandet. Tilsæt de tørre krydderier og lad det køle lidt af.

Rør æggene i et af gangen. Bland appelsinskal i. Bland lidt af hvedemelet med bagepulveret. Rør melet i sukkermassen skiftevis med kærnemælk/natron blandingen.

Rul dejen ud på bordet med lidt mel, og stik formerne ud.
Bag kagerne, til de er gennembagte, og lad dem køle af på en rist.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!