Til forret lavede jeg en smoothie med sommerbær, som bare smagte super godt. Opskriften går til 4 dl. Jeg lavede derfor dobbeltportion:
150 g. blandede bær (jeg brugte blåbær og hindbær)
3 dl. sojamælk med vaniljesmag (man kan også bruge almindelig mælk. hvis man gør det, skal man huske, at tilsætte sukker eller andet til at søde det)
evt. 1 tsk. honning
Bland bærrene og sojamælken og blend det til en ensartet smoothie.
Til dessert lavede jeg en sommerbærkage, som bare lykkedes helt vildt godt. Den var nem at lave, og der var mange stykker, så den passer perfekt til en sommeraften med gæster!
15 dl. mel (750 g)
500 g smør
2 1/2 dl sukker
Vaniljecreme:
6 æggeblommer
4 1/2 spsk sukker
6 tsk majsstivelse
6 dl letmælk
2 vaniljestænger eller 6 tsk vaniljesukker
1 kg friske bær (jeg brugte jordbær, kirsebær og blåbær)
Tærtedej:
Bland mel, det stuevarme smør og sukker i en skål. Ælt det hurtigt sammen med hænder og stil dejen på køl i mindst en halv time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en bradepande med den (hvis dejen er for smuldrende, så læg flager af dejen på bagepladen og tryk dejen sammen på bradepanden, det måtte jeg gøre).Bag tærtebunden i 15-20 minutter ved 200 grader, eller til den er mukt gylde. køl bunden af og fyld den med vaniljecreme og hæld bærrene over.
Vaniljecreme:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Varm det stille op, indtil cremen bliver forholdsvis tyk og stil den til afkøling (hvis cremen stadig er lidt flydende, når man stiller den til afkøling, gør det ikke noget, den bliver tykkere efter noget tid i køleskabet). Tilsæt vaniljesukkeret.
Indlægget bliver vist lidt uoverskueligt, hvis jeg også skriver om pynt og andet godt til festen, så det må vist vente til i morgen :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!