mandag den 24. juni 2013

Pigeaften

Nu er det snart sommerferie for mig,og jeg glæææder mig bare super meget til at slappe af og 'lade op' til næste skoleår, hvor jeg tager 8.og 9. klasse på en anden skole inde i byen. Derfor holdt jeg i torsdags en hyggeaften for pigerne i min klasse, jeg synes, det blev en super hyggelig aften med burger, kage, og bål. Jeg lægger lige nogle billeder ind af den mad, jeg lavede og opskriften på det - og så nogle af de andre ting, som jeg havde pyntet med, lavet eller andet, som fungerede godt.

Til forret lavede jeg en smoothie med sommerbær, som bare smagte super godt. Opskriften går til 4 dl. Jeg lavede derfor dobbeltportion:

150 g. blandede bær (jeg brugte blåbær og hindbær)
3 dl. sojamælk med vaniljesmag (man kan også bruge almindelig mælk. hvis man gør det, skal man huske, at tilsætte sukker eller andet til at søde det)
evt. 1 tsk. honning

Bland bærrene og sojamælken og blend det til en ensartet smoothie.

Til hovedret fik vi burger, hvor min far havde grillet bøfferne og min veninde og jeg havde bagt burgerbollerne - og de blev faktisk rigtig gode!

Til dessert lavede jeg en sommerbærkage, som bare lykkedes helt vildt godt. Den var nem at lave, og der var mange stykker, så den passer perfekt til en sommeraften med gæster!

Tærtedej:
15 dl. mel (750 g)
500 g smør
2 1/2 dl sukker

Vaniljecreme:
6 æggeblommer
4 1/2 spsk sukker
6 tsk majsstivelse
6 dl letmælk
2 vaniljestænger eller 6 tsk vaniljesukker
1 kg friske bær (jeg brugte jordbær, kirsebær og blåbær)

Tærtedej:
Bland mel, det stuevarme smør og sukker i en skål. Ælt det hurtigt sammen med hænder og stil dejen på køl i mindst en halv time. Rul dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en bradepande med den (hvis dejen er for smuldrende, så læg flager af dejen på bagepladen og tryk dejen sammen på bradepanden, det måtte jeg gøre).Bag tærtebunden i 15-20 minutter ved 200 grader, eller til den er mukt gylde. køl bunden af og fyld den med vaniljecreme og hæld bærrene over.

Vaniljecreme:
Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde. Varm det stille op, indtil cremen bliver forholdsvis tyk og stil den til afkøling (hvis cremen stadig er lidt flydende, når man stiller den til afkøling, gør det ikke noget, den bliver tykkere efter noget tid i køleskabet). Tilsæt vaniljesukkeret.

Indlægget bliver vist lidt uoverskueligt, hvis jeg også skriver om pynt og andet godt til festen, så det må vist vente til i morgen :-)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!