Kagebunde:
4 dl hvedemel (du kan også gøre som jeg, og erstatte 1 1/2 dl hvedemel med fuldkornshvedemel)
3 tsk. bagepulver
1 tsk salt
2 tsk vanillesukker
4 1/2 dl muscovadosukker/brun farin
175 g smeltet smør
3 æg
1 1/2 dl mælk
2 1/2 dl vand
2 dl kakaopulver
Flødeskum:
2 1/2 dl piskefløde
1 dl skyr
6 tsk flormelis
ca. 270 g frosne hindbær (kogte og afkølede)
Pynt:
Friske blåbær
Kagebunde:
Smør en springform (25 cm i dia.) med fedtstof og tænd ovnen på 180 grader. Vend mel, bagepulver, salt og vanillesukker sammen i en skål for sig. Rør sukker og smør luftigt, og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med mælken.
Bland vand og kakaopulver i en gryde, og varm det op under omrøring, indtil blandingen er glat, og tilsæt det til dejen lidt af gangen, mens du rører, indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i formen og bag i ca. 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud. ( Det skal lige siges, at min skulle have i alt 60 minutter i ovnen, før den var gennembagt. Tandstikken var næsten ren, men den var stadig gennembagt, men stadig svampet)
Flødeskum:
Hvis du har valgt bare at lave flødeskum, skal du derefter skære kagen over i tre dele. Det er lidt svært at gøre det, så man skal have tålmodighed og måske være to om det. Toppen er allermest skrøbelig, og kan godt smuldre lidt, men det kan man dække med flødeskum.
Put flødeskum mellem lagene og saml kagen. Smør det sidste flødeskum på toppen og drys med friske blåbær. Stil kagen i køleskabet, indtil den skal serveres.
P.s. I løbet af ugen kommer der en DIY på dette armbånd:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!