Til morgensconesne har jeg fået inspiration fra Politikens Bagebog, men jeg har videreudviklet opskriften lidt. Vanillepulveret som indgår i opskriften er bare en HELT vildt smart opfindelse. Det er vanillepulver - uden sukker i, så man kan med god samvittighed putte det i ens mad, da det bare giver en helt vildt lækker smag, og det kommer til at indgå i mange af mine opskrifter.
Sunde morgenscones:
9 stk.
125 g. fuldkornshvedemel
125 g. hvedemel
1 nip salt
4 tsk. bagepulver
evt. lidt vanillepulver ( kan f.eks. købes her eller i Søstrene Grene)
20 g. smør
2 skvæt olivenolie
ca. 2 dl mælk
mælk til pensling
Bland mel, salt, bagepulver og evt. vanillepulver sammen. Tilsæt smør og arbejd det ind i melblandingen. Hæld olivenolie i, indtil dejen er som store smuldrende krummer (der skal højst 1 1/2 tsk i). Hæld 1 1/2 dl mælk i, og rør rundt. Dejen skal være klistret, men ikke for meget. Hvis dejen er for tør, tilsæt da lidt mere mælk.
Drys mel ud på køkkenbordet og læg dejen derpå og form den til en stor kugle og tryk den, til den er ca. 2 cm tyk. Udstik bollerne med et glas eller lignende med en diameter på 5 cm. Pensl bollerne med mælk eller sammenpisket æg og bag dem lige under midten i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Lad bollerne afkøle på en bagrist.
Sund Nutella:
1 portion
Ja, den er skam god nok. Sund Nutella, som man kan nyde med rigtig god samvittighed, for det indeholder bare rigtig mange gode proteiner, fedtstoffer og vitaminer! Det er ikke alle, der bryder sig om det, for den har en meget intens smag og smager lidt som Nutella med mørk chokolade, men min mor og jeg kunne vældig godt lide den, og hvis man kan det, kan man jo bruge den i mange opskrifter! Jeg har opskriften herfra, men jeg har ændre lidt på den, og jeg har også fået inspiration herfra, men jeg kommer nok til eksperimentere med den snart igen, for nutellaen er snart brugt op...
1 lille avocado
4 udstenede dadler
3 tsk kakaopulverpulver
lidt mælk
2 tsk græsk yoghurt
10 hakkede hasselnødder
Bland avocado, dadler, kakaopulver og et lille skvæt mælk og blend til en ensartet masse. Bland de hakkede hasselnødder i og rør lidt rundt. Tilsæt til sidst græsk youghurt, og rør det hurtigt rundt, til det hele er ensartet. Kom nutellaen på et glas og nyd med det samme eller beklæd det med film og sæt det i køleskabet natten over.
p.s. man kan ikke smage avocadoen! Prøv at dyppe skåret frugt i nutellaen - mmmm!
5 portioner
Yoghurt:
ca 4 1/2 dl græsk yoghurt
lidt vanillepulver
Ribskompot:
Müsli:
2-4 spsk fibersund
1-2 tsk. kokosmel
lidt hakket chokolade
evt. hakkede nødder
Kompot:
Bland vanillepulver og græsk yoghurt sammen. Put ca 1 1/2 store spsk. af yoghurten ned i hvert glas. Put en tsk. ribskompot ned i. Put ca. 1 1/2 store spsk. yoghurt ned i glasset igen. Hæld lidt ribssirup ovenpå. Drys godt med müsli ovenpå.
tip: Hæld eventuelt lidt søs sirup over hver trifli, for at søde det lidt mere, eller blend yoghurten med lidt banan. Ellers kan du også putte en tsk. marmelade eller syltetøj i, for at søde det lidt mere.
Müsli:
Bland alle ingredienser sammen - så nemt er det!
Ribskompot- og sirup:
170 g. ribs. Skyllede
evt.. lidt sukker
evt. lidt vanillepulver
Kog det hele op, og ladet simre indtil, der er mest mulig saft fra ribsene. Tag det af komfuret. Hæld det hele ned i en fin si. Lad det dryppe godt af. Hæld ribssiruppen og ribskompotten i to glas hver for sig og sæt det på køl dækket med film, indtil det skal bruges.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!