1 bradepande
50 gram gær
4 dl koldt vand
1 dl naturel yoghurt
600 gram hvedemel
600 gram fuldkornshvedemel
2 tsk salt
3 store gulerødder, revet groft
Rør gæren ud i det kolde vand. Rør yoghurten i. Tilsæt mel og salt og rør dejen godt sammen. Tilsæt til sidst gulerødderne.
Hæld dejen op i en bradepande af cirka 25 cm* 35 cm, og lad bollerne hæve i 2-3 timer.
Når bollerne har hævet, skæres der store firkanter ud i hele bradepanden, så man kan se antydningen af, hvor store bollerne er, når de kommer ud af ovnen.
Drys mel over bollerne og bag dem i ovnen først i 8 min. ved 275 grader og derefter 20-30 min. ved 225 grader, til de er færdigbagte. Bag dem hellere to minutter mere end to for lidt, da de nemt snyder med farven, fordi de er så store.
Afkøl dem på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!