søndag den 23. februar 2014

Kålsalat med nødder og tørrede tranebær

 
Sørme om det ikke blev weekend igen! Gad vist hvad der ville ske, hvis man ikke havde weekenden at se frem til? Personligt er jeg vis på, jeg ville synke ned i et dybt, dybt hul (i hvert fald tæt på...), hvis jeg fik frataget mig mine hellige fridage. Denne gang har jeg brugt min på at slappe af, lave meget få lektier (faktisk skal vi et skoleår tilbage, før jeg kan erindre, at jeg har lavet så få lektier i weekenden. Det er en særdeles behagelig følelse og kan anbefales i allerhøjeste grad!), syet - og jeg kan afsløre, der på programmet snart er meldt en ny DIY ind - samt jeg har hæklet og løbet en tur. Alt i alt er super herlig weekend, og jeg glæder mig allerede til den næste.

Nå, nu til indlæggets kerne. Denne salat er en skønhed. Måske ligner den noget, du har set før - ja, måske synes du endda, den ser kedelig ud. Hvis det er tilfældet, så vil jeg skynde mig at rydde alle fordomme. Denne salat er nemlig noget ganske specielt og umådeligt lækker. Den kræver få ingredienser, som kan røres sammen på få minutter, og den kan nydes til frokost, aftensmad, alene og som tilbehør.

4 personer:

1/2 kålhoved, grofthakket (rødkål, spidskål osv. på billedet er der anvendt rødkål)
1 god håndfuld tørrede tranebær
1 god hånfuld ristede og grofthakkede cashewnødder
evt. lidt grofthakkede mandler eller hasselnødder
4 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
1 psk hvidvinseddike
1 tsk honning/sukker
salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen

Tip: Hvis du ikke lige har alle disse olier og eddiker, så brug bare lidt. dijonsennep eller olivenolie efter behag.

4 kommentarer:

  1. Det lyder lækkert og tænker at tørrede trænebær giver en lækker kontrast :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, lige præcis! Den smager formidabelt :)

      Slet
  2. hvor ser det dog lækkert ud!!
    // www.emmaworup.blogspot.dk

    SvarSlet

Tusind tak, fordi du tager dig tid til at sende en kommentar!